УВАГА!!! Аварійна ситуація!!

29.12.21

УВАГА!!! Аварійна ситуація!!

25.12.21р. на каналізаційній насосній станції по вул. Лобановського, 29г  сталась аварія, що призвела до виходу з ладу і повної зупинки роботи насосного обладнання та спричинила підтоплення резервуарів насосной станції з періодичними виливаннями зворотніх вод на рельеф.
Наразі тривають аварійно-відновлювальні роботи. ТОВ «Житлоіндбудсервіс» вживає всіх можливих заходів для якнайшвидшого усунення наслідків аварії.
28.12.2021 – 29.12.2021 виконуються роботи з монтажу станції для перекачування стічних вод, очищення ємностей станції, монтажу насосного обладнання.
30.12.2021р. станція повинна запрацювати в звичайному режимі.

Причиною аварії є перевантаження насосного обладнання, яке сталось через забиття каналізаційних мереж сміттям.

Дана ситуація виникла не вперше і останнім часом такі випадки почастішали.
ТОВ «Житлоіндбудсервіс» неодноразово інформувало мешканців ЖК «Чайки», що в період карантину стрімко збільшилась кількість сміття, яке скидається в каналізацію (вологі серветки, засоби гігієни, маски, тощо), засмічує її та спричиняє аварії, та просило мешканців ЖК утриматись від таких дій і попереджало про можливі негативні наслідки.
На жаль, деякі мешканці ЖК не дотримуються правил користування каналізацією, щопризводить до сумнихнаслідків.
Під час виконання аварійно-відновлювальних робіт та прочищення каналізаційних систем булов итягнуто з каналізації велику кількість предметів, заборонених до скидання: побутового сміття, ганчір’я, серветок, засобів гігієни, тощо.

У разі продовження безвідповідального ставлення до системи каналізації такі аварії виникатимуть знову і знову, а також можливі більш серйозні наслідки - повна зупинка роботи каналізаційної станції з припиненням каналізування та водопостачання на ЖК, екологічна катастрофа з негативними наслідками непередбачуваних масштабів.
Переконливо просимо кожного мешканця ЖК «Чайки»використовувати каналізацію за призначенням та не засмічувати її предметами, які слід викидати у смітник.
Наголошуємо!!!!!! Суворо забороняється скидати в каналізацию будь-яке сміття, ганчірки, вологі серветки, засоби гігієни, маски (пов’язки), предмети побуту та інші предмети, які не розчиняються у воді.
Бережіть себе і своїх близьких! Не створюйте додаткову загрозу своєму життю та здоров’ю!

 Адміністрація ТОВ «Житлоіндбудсервіс»